Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Lepivost tkaniny nánosované vrstvou gumárenské směsi
Mahel, Jindřich ; Petrůj, Jaroslav (oponent) ; Kučera, František (vedoucí práce)
Teoretická část diplomové práce popisuje základní skladbu gumárenské směsi, metody používané k jejímu zpracování a shrnuje dosavadní poznatky v oblasti lepivosti. Experimentální část se zabývá návrhem metod akcelerovaného stárnutí, pomocí nichž bylo provedeno testování vlivu UV záření, ozonu, teploty a vlhkosti na konfekční lepivost. Po slepení definovaným tlakem byla konfekční lepivost stanovena pomocí odlupovacího testu. Povrchy vzorků byly charakterizovány pomocí rastrovací elektronové mikroskopie a infračervené spektroskopie. Byla provedena aditivace směsi za účelem porovnání účinku konfekčních pryskyřic na lepivostní chování gumárenské směsi při akcelerovaném stárnutí. Bylo provedeno srovnání konfekční lepivosti gumárenských směsí upravených konfekční pryskyřicí s neupravenou směsí v průběhu experimentů akcelerovaného stárnutí.
Lepivost tkaniny nánosované vrstvou gumárenské směsi
Mahel, Jindřich ; Petrůj, Jaroslav (oponent) ; Kučera, František (vedoucí práce)
Teoretická část diplomové práce popisuje základní skladbu gumárenské směsi, metody používané k jejímu zpracování a shrnuje dosavadní poznatky v oblasti lepivosti. Experimentální část se zabývá návrhem metod akcelerovaného stárnutí, pomocí nichž bylo provedeno testování vlivu UV záření, ozonu, teploty a vlhkosti na konfekční lepivost. Po slepení definovaným tlakem byla konfekční lepivost stanovena pomocí odlupovacího testu. Povrchy vzorků byly charakterizovány pomocí rastrovací elektronové mikroskopie a infračervené spektroskopie. Byla provedena aditivace směsi za účelem porovnání účinku konfekčních pryskyřic na lepivostní chování gumárenské směsi při akcelerovaném stárnutí. Bylo provedeno srovnání konfekční lepivosti gumárenských směsí upravených konfekční pryskyřicí s neupravenou směsí v průběhu experimentů akcelerovaného stárnutí.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.